NCC bygger 91 nya hyreslägenheter i Västertorp

Foto: NCC

NCC ska på uppdrag av Stockholmshem bygga 91 hyreslägenheter i Västertorp i södra Stockholm. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 180 MSEK och beräknas vara klart våren 2024.

Av: Amanda Hardwick

Fotsacken är en del av Stockholms stads största utvecklingsprojekt med målet att bygga tusentals nya hyresrätter. Nu inleds samarbetet mellan NCC och Stockholmshem för att bygga 91 nya hyresrätter inom projektet Fotsacken 1. NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 91 hyreslägenheter som fördelas i fyra huskroppar med en blandning av 4 till 5 våningar. Lägenheterna är i storleken 2-5 rum och kök med flest 2:or och 3:or. För att hålla produktionskostnaderna nere byggs inte förråd eller allmän tvättstuga i en källarvåning, utan finns istället i varje lägenhet.

 - Stockholm växer och vi är glada över att ha fått förtroendet att vara en del av produktionen av fler hyreslägenheter och bostäder till staden. Vi har ett långt samarbete med Stockholmshem och ser fram emot ytterligare ett projekt, säger Annika Grönberg, Avdelningschef NCC Building Sweden. Husen byggs med ambitionsnivå Miljöbyggnad Silver. Flera av husen har gröna tak eller solceller på taken. Fotsacken är en del av Stockholmshusen som är ett samarbetsprojekt mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, privata entreprenörer och Stockholms Stads tekniska förvaltningar med målet att öka byggtakten och möta det stora behovet av fler hyresrätter i Stockholm.