Samarbete breddar sortimentet för nyckelfärdiga fritidshus

Bild: JM Stugor & Fritid

Byggmax och JM Stugor & Fritid inleder samarbete och breddar sortimentet ytterligare inom kategorin fritidshus – till över 50 000 artiklar. Detta innebär att kunderna och hemmafixarna får möjligheten att välja på ännu fler fritidshus och få allt levererat på en och samma order – på bara några få klick. Allt som behövs för att skapa ett nyckelfärdigt fritidshus under ett och samma tak, enkelt och prisvärt.

Det byggs över 5000 Attefallshus per år i Sverige, enligt statistik från Boverket. Detta antal förväntas öka de närmaste åren. De flesta bygger för att få gästhus och extra yta för familjen samt för uthyrning. Men nu uppmuntras folk även arbeta hemifrån så hemmakontoren ökar, vilket kan vara en separat stuga på tomten.

Byggmax Group är en lågprisaktör i gör-det-själv-branschen med omsättning på SEK 6,5 miljarder och en närvaro i Sverige, Norge, Finland och nu senast även Danmark. Koncernen driver 170 Byggmax-butiker och e-handel i alla länder och omsatte 6,5 miljarder kronor år 2020 och är noterad på Nasdaq sedan 2010. Under 2020 har Byggmax fortsatt utvecklingen mot ett modernt lågpriskoncept, med uppgraderade butiker nära kundernas hem och en ledande e-handel. Inom Byggmax Group ingår även dotterbolagen Buildor och Skånska Byggvaror.

- Vi ser fram emot det nya samarbetet med JM Stugor & Fritid och att göra det ännu enklare för våra kunder. Nu får hemmafixarna större valmöjligheter när det är dags att köpa fritidshus och kan samtidigt smidigt inhandla det byggmaterial man behöver, säger Mattias Mattsson, Strategic purchaser, Byggmax Group.

JM Stugor & Fritid har många års erfarenhet av både stugor och monteringar runt om i Sverige och erbjuder ett anpassat utbud av både originella och standardiserade fritidshus, både Attefallshus och så kallade Bolundare på 30 kvm, sedan de nya reglerna ändrades. Produkterna är enkla att montera där alla delarna är färdigkpapade och numrerade för enkel och snabb montering av kunden själv.

-  Fördelen med samarbetet är att vi nu kan hänvisa kunderna till Byggmax breda sortiment och erbjuda en marknad för anpassade tillbehör som exempelvis takbeklädnad, takavvattning, isolering och panel med mera vilket innebär en ökad service för kunderna, säger Joachim Mårtensson, grundare och ägare JM Stugor & Fritid.