Skalet på plats på Lindbäcks nya fabrik

Fabriken på Haraholmen i Piteå börjar ta form. Foto: Lindbäcks

Bygget av Lindbäcks nya produktionsanläggning för flerbostadshus rullar på och nu är hela fabriksbyggnadens yttre skal på plats och avtal med alla entreprenörer tecknade. Fabriken i Öjebyn byggs ut och hittills har drygt 100 personer rekryterats till fabrik, kontor och byggarbetsplatser.

– Arbetet har gått bra hittills och vi är i fas med tidplanen. Vi har avtal med alla våra entreprenörer och nu med skalet på plats färdigställer vi nu invändigt och påbörjar byggnation av kontors- och förrådsbyggnader, säger Mikael Nyberg, byggchef.

Peab är sedan tidigare klar för totalentreprenaden som genomförts hittills, det vill säga schakt, grundläggning, stomme väggar och tak och likaså Ivab som levererar och installerar sprinkler och rör. Nu är det också klart med Bravida som elleverantör och Storfors Plåt och Reglerteknik i Norr (Rtn) som ska installera luft- och ventilationssystem.

– Det känns mycket bra att vi har landat avtalen med entreprenörer vi har stort förtroende för och det är ingen nackdel att i stort sett alla har sina huvudverksamheter här uppe i norr, säger Mikael Nyberg.

Parallellt med etableringen av fabriken på Haraholmen utvecklar fabriksledningen också den befintliga fabriken i Öjebyn.

– Målsättningen att tredubbla vår produktion innebär en förändringsprocess i hela vår organisation. Under vår och sommar har vi rekryterat cirka 75 personer bara till fabriken och som nu ska komma in i sina respektive roller samtidigt som vi tillfälligt inför tvåskift, bygger ut och lägger om produktionsflödet. Det är en intensiv men spännande utmaning att få alla bitar på plats, säger Peter Eriksson, fabrikschef.