ICA hyr 3 200 kvadratmeter av Fastpartner

Märsta Centrum kommer att växa och utvecklas. Foto: Wikipedia

Fastpartner har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med ICA Sverige AB om butikslokaler i en nyuppförd byggnad i Märsta Centrum. Hyresavtalet omfattar cirka 3 200 kvadratmeter och invigningen av ICA Kvantum och Cura apotek är planerad till hösten 2016.

Byggnaden är på totalt cirka 7 000 kvadratmeter och uppförs i två plan invid torget i Märsta Centrum. Förutom ICA kommer fastigheten inrymma ytterligare 3–4 större butiker avsedda för mode och sport.

Märsta Centrum är en av Fastpartners sju centrumanläggningar i Storstockholmsområdet Utvecklingen av centrumet fortsätter nu genom ”Projektet Nya Märsta Centrum”. Projektet omfattar bostäder, butiker och kontor.

Totalt inrymmer projektet byggrätter på cirka 38 000 kvadratmeter. Centrumet har nyligen fått ett helt nytt bibliotek och konsthall. En ny byggnad som uppförs för Kulturskolan kommer att vara klar för inflyttning den 1 januari 2015.

– Märsta Centrum är Sigtuna kommuns naturliga stadscentrum och mötespunkt. Detta kommer än mer accentueras genom FastPartners fortsatta investeringar i Märsta Centrum, säger Patrik Arnqvist, Regionchef på Fastpartner i ett pressmeddelande.