Trendigt gym i trendigt distrikt

Foto: Nik and Tam /v2
Foto: Nik and Tam /v2
Foto: Nik and Tam /v2
Foto: Nik and Tam /v2
Foto: Nik and Tam /v2
Foto: Nik and Tam /v2

I Dubai Design District, hittar man detta trendiga gym. Läget är i regionens växande och levande designområde. I gymmet finns ett stort gymgolv, juicebar, cykelstudio och ett cirkeltränings område i ett eget utrymme på 600 kvm. Arkitektens största utmaning var att leverera en fitnessanläggning som är inbjudande, inspirerande, autentisk, funktionell med en tydlig koppling till design, konst och kultur. Inspirerad av arkitektonisk brutalism från underjordiska kampklubbar har design studion VSHD gått utanför de vanliga ramarna. Man har valt att avstå från användande traditionella material som finns i de flesta hälsoklubbar och gym. Arkitekterna använde istället betongstenar i kombination med guldkopparlegering för att uppnå ett uttryck av både elegans, värme och styrka. Man har speciellt anpassat LED ljuslösningar för att dölja tråkiga takdetaljer och som bonus har man då fått en levande stämningsfull ljussättning som kan styras i de olika träningszonerna.

Eftersom gymmet ligger i ett trendigt designdistrikt med huvudentrén nära två huvudgator, ville man utnyttja skyltytan för att synliggöra gymmet och locka nya medlemmar från området.

Receptionen och baren är utformade i ett gemensamt utrymme med en 17 meter lång glasfasad mot huvudgatan som skapats som en mötesplats för designintresserade som här kan mötas efter deras dagliga träning. Även icke-medlemmar ska kunna stanna och köpa eller inmundiga en hälsosam smoothie eller sallad med atmosfären av gymmet som omgivning.

Lokalen var ursprungligen tänkt att inrymma tre separata butiker som skulle ha hyrts ut till 3 olika kommersiella butiker. Utmaningen för designstudion var att få till en sömlös flytande atmosfär som ändå ska upplevas som funktionell. Nu har de olika träningstyperna sina egna unika utrymmen men de är fortfarande öppna mot varandra för att medlemmarna ska kunna njuta av gymmets dynamik och livsstil. 

Materialen som använts i projektet är härdade betongstenar , guldkopparlegering och elastiska betonggolv. Golven ska klara av tung användning och utstråla ett uttryck av patina en autentisk känsla.

VSHD Design är en regionalt prisbelönad inrednings och arkitektfirma som grudades 2007 av inredningsarkitekt Rania Hamed. Med projekt i Dubai, Kairo, London och Florida har VSHD fått ett gott rykte. Designgruppen har satt sig för att utveckla arkitektoniska inredningsupplevelser som skall vara distinkta, övertygande och av utmärkt kvalitet samtidigt som de ska utstråla individualitet och subtil lyx

Projektdata

Projektets namn | Lager GYM D3

Plats | Dubai, Förenade Arabemiraten

Område | 600 m2

Klient | Lagerhuset GYM

Designer | Rania M Hamed

Team | Arianna Cardin & Brian Agujo

 Projektledare | Bryan Miranda

 Foto | Nik och Tam

 

Projektets namn | Lager GYM D3

Plats | Dubai, Förenade Arabemiraten

Område | 600 m2

Klient | Lagerhuset GYM

Designer | Rania M Hamed

Team | Arianna Cardin & Brian Agujo

 

Projektledare | Bryan Miranda

 

Fotograf | Nik och Tam

 

 

VSHD Design

VSHD är ett regionalt prisbelönt inrednings och arkitektfirma som grudades 2007 av inredningsarkitekt Rania Hamed. Med projekt i Dubai, Kairo, London och Florida har VSHD blivit en framstående expert inom branschen med ett rykte för stil, funktionalitet och uppmärksamhet på detaljer och kvalitet.

Designgruppen kombinerar extraordinär talang och globala erfarenheter för att skapa utrymmen nationellt och globalt, som kan vara så "skälig" eller "tidlös" som hos var och en av sina kunder. Designkoncernens uppdrag är att utveckla arkitektoniska inredningsupplevelser som är distinkt, övertygande och av utmärkt kvalitet och individualitet.

VSHD anser att båda parter, arkitekter och inredningsarkitekter, ska omvandla och omorganisera och andas in det nya livet. Med varje projekt kombinerar de blygsamhet med elegans, för att nå element av lugn, skönhet och subtil lyx.