Skyddsskor för det professionella yrket – köpguide

Skor är oerhört viktiga på många arbetsplatser, särskilt de där arbetarna ständigt är på fötter eller utsätts för potentiella faror. Skyddsskor är utformade för att skydda arbetarnas fötter från en mängd olika faror, inklusive halkar, snubblar, fall och kontakt med vassa eller tunga föremål. Även om skyddsskor inte krävs på alla arbetsplatser, rekommenderas de ofta eller till och med krävs i vissa branscher.

Engelbert Strauss

Engelbert Strauss är ett tyskt företag som är specialiserat på skyddsskor för manuellt arbete. Företaget grundades 1948 och har sedan dess blivit en av de ledande leverantörerna av skyddsskor i Europa.

Engelbert Strauss erbjuder ett brett utbud av skyddsskor för olika typer av manuellt arbete, såsom konstruktion, trädgårdsarbete eller industriarbete. Alla deras skor är gjorda av högkvalitativa material och är designade för att ge maximal komfort och skydd.

Om du letar efter ett par robusta skyddsskor till jobbet,kolla in Engelbert Strauss.

Vilka typer av skyddsskor finns det?

Det finns tre huvudtyper av skyddsskor: arbetsstövlar, atletiska skor och halksäkra skor. Arbetsstövlar / stålstövlar är den vanligaste typen av skyddssko och är designade för att skydda dina fötter från fotskador. Atletiska skor är designade för att skydda dina fötter från fotledsskador. Halksäkra skor är designade för att förhindra halka och fall. De är bra för personer som arbetar på hala underlag.

Inom vilka yrken är det obligatoriskt att bära skyddsskor?

Det finns vissa yrken där det är obligatoriskt att bära skyddsskor. Dessa inkluderar byggnadsarbetare (skor för byggarbetsplatser), elektriker och rörmokare. Skyddsskor är utformade för att skydda fötterna från vassa föremål, elektriska faror och fallande skräp. De är också ofta halksäkra och har förstärkta tår för att skydda mot klämskador. Skyddsskorna som man investerar i får samtidigt inte ha någon vattengenomträngning.

Hur man väljer rätt skyddsskor

När du arbetar med verktyg eller maskiner är det viktigt att bära rätt skyddsutrustning. Detta inkluderar skyddsskor. Du vill vara säker på att dina skor sitter bra och ger rätt skyddsnivå för dina fötter. Här är några tips för att välja rätt skyddsskor med rätt användningsegenskaper / skoprofil:

  1. Se till att skorna sitter bra. De ska sitta tätt men inte för tätt. Du ska kunna vicka med tårna och flytta runt foten inuti skon.
  2. Leta efter skor som har en bra slitbana. Detta hjälper dig att hålla dig stabil på fötterna och förhindra halkar och fall.
  3. Välj skor som är gjorda av slitstarka material. De ska kunna stå emot slitage och skydda dina fötter från vassa föremål eller skräp.
  4. Tänk på din arbetsmiljö när du väljer skyddsskor.

Slutsats: varför skyddsskor är viktiga

Att arbeta i ett manuellt arbete är tillräckligt tufft utan att behöva oroa sig för fotsäkerhet. Att bära rätt skyddsskor kan hjälpa till att skydda dina fötter från skador. Här är några anledningar till varför skyddsskor är viktiga:

Skyddsskor kan hjälpa till att skydda dina fötter från vassa föremål. Om du arbetar med någon typ av maskiner finns det alltid risk för att något går fel och att ett vasst föremål flyger av och slår i foten. Att bära en sko med ståltå kan hjälpa till att skydda din fot från att skadas i denna typ av olycka.

Skyddsskor kan också hjälpa till att skydda dina fötter från elektriska faror. Om du arbetar runt utsatta elektriska ledningar, kan bära skor med gummisulor hjälpa till att isolera dina fötter från en elektrisk stöt.

Slutligen kan skyddsskor hjälpa till att skydda dina fötter från halka och fall.