Är din firma redo inför sommaren? Här är 6 tips för att få full koll i projekten

Driver du företag i byggbranschen? Är ni ca 5-20 anställda? Är du redo att få koll på projekten inför sommaren? Bygglet är redo! Här kommer våra bästa tips till dig som driver, äger eller på annat sätt leder en firma eller ett företag i byggbranschen!

1. Digitalisera – det är jättelätt

”Okej, okej, jag är redan digitaliserad”, kanske du tänker och sneglar på ditt Excel-ark och appen för tidrapportering som ni haft i flera år. Men även om någon av dina medarbetares dator eller telefon kanske har överlevt mer än två decennier nu, så är det inte längre svårt att digitalisera – det är faktiskt enklare än någonsin!

Precis som många nu har robotar som dammsuger åt dem hemma, finns det mycket mer än bara tidrapporteringen som kan förenklas med ett digitalt verktyg.

Läs vidare för konkreta exempel som sparar tiotusentals kronor och hundratals timmar för 3000+ företag årligen. Och du, det är inte krångligt – på Bygglet har vi ett dedikerat team som kostnadsfritt hjälper dig igång och ser till att du får ut mesta möjliga av verktyget.

2. Slå flera flugor i en smäll när ni registrerar tid

Tidrapportering är en standardfunktion och något alla medarbetare gör varje dag, vecka och månad. Så varför inte göra det superenkelt för dina medarbetare att t.ex. svara på ett formulär/kryssa i en checklista i samma veva. Perfekt för att se till att egenkontroller i samband med regler och standarder faktiskt utförs.

I Bygglet ser du sedan i realtid vilka som fyllt i och kan göra riskanalyser och rapporter för projektet. För användaren dyker det upp en liten notis ovanför när de ska tidregistrera. Boka in en demo så visar vi gärna mer!

3. Gör det superenkelt att fakturera – samla alla underlag på ett ställe

Lika enkelt som du och dina medarbetare rapporterar tid och material med Bygglet – behöver du som admin sedan bara trycka på en enda knapp för att antingen skapa en faktura direkt, eller skicka alla underlag till ditt faktureringsprogram, t.ex. Fortnox eller Visma. Smidigare blir det inte.

4. Slipp stressen i slutet av månaden med full koll i realtid

Hur mycket du har kvar att fakturera, vad du fakturerat för, hur många timmar som rapporteras, inköp som gjorts osv följer du dessutom enkelt i Bygglets översikt. Här uppdateras all data i realtid och du får en enkel men smart rapportering och analys för hur det går för firman i realtid.

5. Gör kunderna nöjdare med smidig offerthantering

Byggföretag och andra hantverkare är de facto de som i lägst grad har digitaliserat sig i Sverige och år efter år ligger hantverkartjänster i topp bland de klagomål som kommer in till Konsumentverket.

Med Bygglet kan du göra kunden nöjdare genom att skapa och skicka offerter med proffsiga mallar, uppdaterade artikelregister och leverantörspriser. Du kan också enkelt bifoga ritningar, bilder och annan dokumentation med offerten.

När du skickar den via epost kan kunden godkänna med ett klick och projektet skapas då upp automatiskt i Bygglet.

6. Få en tydlig översikt och planera dina resurser med en smartare kalender

I Bygglet delar du enkelt in personal i arbetslag och flera personer planeras in i projekt samtidigt. Kalenderfunktionen gör det enkelt att få en överblick över dina projekt och att planera in semester, frånvaro och andra aktiviteter. Tack vare den nya funktionen slipper användaren onödiga telefonsamtal och papperslappar.

Låter det som något för dig? Boka en kostnadsfri demo så hjälper vi dig!