Smarta val för en hållbar investering

Inför 2023 har fönster- och dörrproducenten NorDan identifierat tre tydliga trender; energieffektivitet, solskydd och helsvarta produkter.

En av de mest lönsamma åtgärderna på sikt kan vara att investera i energieffektiva fönster och dörrar. Gamla fönster kan stå för upp till 40 % av värmeförlusten i ditt hem.

Lågt u-värde för bättre energieffektivitet

Energieffektiviteten för ett fönster kallas U-värde. Detta beskriver hur mycket värmeenergi som läcker genom produkten. Ju lägre U-värde, desto bättre värmeisoleringsförmåga har ett fönster. Genom att byta ut gamla fönster får du avsevärt bättre värmeisolering i huset och använder därmed betydligt mindre energi på uppvärmning.

Rätt fönster är ett effektivt sätt att minska uppvärmningskostnaderna. Fönster från NorDan har en lång förväntad livslängd, men fönstrets livslängd och isoleringsförmåga beror på fönstrets hela konstruktion. Väljer du ett fönster med 3-glas och aluminiumbeklädnad på utsidan får du en produkt med goda isolerande egenskaper, lång livslängd och lågt underhållsbehov.

Integrerat solskydd

Ett smart solskydd att ha i åtanke redan i planeringsfasen av nybyggnation eller fönsterbyte är screens. NorDan Screens är en utvändig solavskärmning som släpper in dagsljuset, samtidigt som den håller solstrålar och värme ute. Till skillnad från persienner och markiser är NorDan Screens utformade för att tåla tuffa väderförhållanden, men inte på bekostnad av fasadens uttryck. NorDan Screens är integrerade i fönstret och monterade från fabrik, och blir därför en naturlig del av fönstret. Man undviker kostsam ombyggnad, samtidigt som upp till 90 % av solvärmen reduceras.

Black Line – ett stilrent designval

Nu ser vi att svarta fönster blir alltmer populärt. För att möta efterfrågan lanserar nu NorDan inom kort designvalet Black Line. Med Black Line kan du få produkten med alla tillbehör, såsom gångjärn och ventilationsbeslag, i svart.

Fakta: NorDan grundades 1926 och är en koncern med cirka 2200 medarbetare och en omsättning på 4,7 miljarder kronor. NorDan Gruppen har i mer än 90 år visat hur teknologi, innovation och nyskapande resulterar i kvalitet.