Framstående Finalister I Bentley Systems 2023 Going Digital Awards in Infrastructure

Priskategorin: Underjordsmodellering och analys av gångbron South Dock Bridge Arcadis – London, Storbritannien. Arcadis behövde designa en ny fotgängarbro med en total spännvidd på 75 meter och en lyftspännvidd på 35 meter. Med hjälp av Bentley-applikationer centraliserade och visualiserade de markundersökningsdata, vilket resulterade i en korrekt representation av underjordisk geologi. Det digitala tillvägagångssättet optimerade analysen, vilket minskade omfattningen av markundersökningar med 30 procent. En gångbro över vatten. Bild av South Dock Bridge; med tillstånd av Arcadis

I årets upplaga av Bentley Systems 2023 Going Digital Awards in Infrastructure har en imponerande samling digitala infrastrukturprojekt i Europa, Mellanöstern och Afrika utsetts till finalister. 
Vinnare kommer att utses och tillkännages den 12 oktober som en del av Bentley's Year in Infrastructure and Going Digital Awards
 
Det årliga prisprogrammet hedrar Bentleys enastående arbete med att utveckla infrastrukturdesign, konstruktion och drift över hela världen. Tolv oberoende jurypaneler, representerande 12 priskategorier, valde ut de 36 finalisterna bland över 300 nomineringar som lämnats in av 235 organisationer från 51 länder.

Utnyttjar digitala framsteg

Representanter från finalisternas organisationer kommer att presentera sina projekt för en panel av oberoende domare som sedan utser vinnarna och möter globala press- och industrichefer vid 2023 Year in Infrastructure and Going Digital Awards-evenemanget, som kommer att hållas på Marina Bay Sands i Singapore, den 11 och 12 oktober 2023. 

Besök gärna webbplatsen för att lära dig hur dessa extraordinära infrastrukturprojekt utnyttjar digitala framsteg för att uppnå oöverträffade resultat.
 
Projekten i Europa, Mellanöstern och Afrika som utsetts till finalister för 2023 års Going Digital Awards är delade i olika kategorier:

Konstruktion & byggnation

Bruggen och Straten (broar & gator) Oranje Loper
Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten, Mobilis, Gemeente Amsterdam –
Amsterdam, Noord-Holland, Nederländerna
 
Staden Amsterdam valde dessa organisationer för att renovera 2,5 kilometer väg- och spårvagnsspår, inklusive nio monumentala broar. De valde SYNCHRO för att visualisera projektets framsteg, vilket hjälpte till att effektivisera kommunikation och förändringshantering, vilket resulterade i besparingar på 800 resurstimmar för en enda brygga. Den digitala bygglösningen identifierade 25 risker, vilket bidrog till att påskynda utförandet och förbättra säkerheten.

Finalists announced for Bentley Systems' 2023 Going Digital Awards -  Construction Technology 
En 3D-rendering av en väg. Bild av Bruggen en Straten Oranje Loper; Bild med tillstånd av Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten, Mobilis, Gemeente Amsterdam
 
Nytt Everton Stadium-projekt

Laing O’Rourke – Liverpool, Merseyside, Storbritannien
 
Det nya hemmet för Everton F.C. i Premier League byggs på en befintlig brygga vid floden Mersey, där designteamet stod inför trånga logistiska inskränkningar som krävde komplicerade prefabriceringsarbeten utanför anläggningen. Laing O’Rourke använde SYNCHRO för att förbättra kommunikation och planering under utvecklingen av fotbollsarenan med 52 888 platser. 4D-modellen var grundläggande för teamets samarbete, vilket gjorde det möjligt för flera discipliner att samarbeta för att lämna in projektet i förtid och inom budget.
 Infrastructure Projects in Europe, Middle East, and Africa Named as  Finalists in Bentley Systems' 2023 Going Digital Awards in Infrastructure |  GeoConnexion

En flygbild över New Everton Stadium; Bild med tillstånd av Laing O'Rourke
 
Enterprise Engineering (infrasrukturprojekt)

Rail System Alliance Skottland – Carstairs
 
Arcadis – Glasgow, Skottland, Storbritannien
 
Carstairs-korsningen byggs om för att eliminera hastighetsbegränsningar som kommer att möjliggöra snabbare passagerarresor och förbättra järnvägsprestandan. Arcadis valde Bentley-applikationer för att skapa en samarbetande datamiljö och utveckla en 3D-modell, vilket minskade designtiden med 35 procent för att spara 50 miljoner GBP i kostnader och leverera projektet 14 dagar före schemat.

image-center

Ett flygfoto över en väg

Bild av Rail System Alliance Scotland – Carstairs; med tillstånd av Arcadis
 
Standardisering av leveranser av fosforreningssystem för den brittiska vattenindustrin

Mott MacDonald – Storbritannien
 
Mott MacDonald ville standardisera fosforborttagningssystem för 100 vattenprojekt. De använde sitt BIM-bibliotek, Moata Intelligent Content, som drivs av Bentleys ProjectWise Components Center, som sin digitala lösning. Mott MacDonald samlade in standardkomponenter från sin leverantörskedja och producerade en standardiserad parametrisk modell som sparade 13 600 timmar och över 3,7 miljoner pund i totala kostnader.

Mott MacDonald Bentley Demonstrates BIM Leadership in the UK Water Industry  with Support from ProjectWise and OpenPlant

Bild av leverans av fosforborttagningsscheman; med tillstånd av Mott MacDonald
 
Faciliteter, campus och städer

Siemensstadt Square – Digital Campus Twin i Berlin
vrame Consult GmbH – Berlin, Tyskland
 
Siemensstadt Square är ett 25-årigt hållbart smart stadsutvecklingsprojekt i Berlin som kommer att förvandla 70 hektar till ett modernt, koldioxidneutralt campus med cirka 100 nya byggnader. Vrame Consult valde Bentleys iTwin-teknik för att etablera en digital tvilling på campus, vilket ger alla projektdeltagare, intressenter och allmänheten snabb tillgång till pålitlig information.

Finalists announced for Bentley Systems' 2023 Going Digital Awards -  Construction Technology

Flygfoto över Siemenstadt, Berlin
 
Tvillingar: Skapandet av en ”Gyllene tråd” över digitala fastigheter

Clarion Housing Group – London, Storbritannien
 

I efterdyningarna av branden i Grenfell Tower rekommenderade en utredning digitalisering av informationen för alla komponenter i byggnader med högre risk som påverkar brand- och strukturell säkerhet. Med AssetWise ALIM etablerade Clarion Housing Group ett intelligent system med alla relevanta tillgångar kopplade till en fysisk modell. Nu kan Clarion tillhandahålla all information som krävs för att uppfylla nya byggsäkerhetsföreskrifter.

Finalists | Bentley Systems | Infrastructure Engineering Software Company
 
Twins: Creating a Golden Thread. En hög byggnad med trappor. Bild över digitala fastigheter; Bild med tillstånd av Clarion Housing Group

Järnväg och Transit
Ny höghastighetslinje Salerno – Reggio Calabria Italferr S.p.A. – Battipaglia, Kampanien, Italien
Projektet för höghastighetslinjen Salerno-Reggio Calabria omfattar 35 kilometer ny järnväg inklusive tunnlar, viadukter, vägar och elstationer. Italferr strävade efter att samordna flera intressenter från olika kommuner med olika discipliner. Genom att använda iTwins automatiserade synkronisering av modellerna till en molnbaserad digital tvilling möjliggjorde de visuella och virtuella designgranskningar som ökade effektiviteten med 10 procent.

Finalists | Bentley Systems | Infrastructure Engineering Software Company
Ett järnvägsspår av höghastighetslinjen Salerno-Reggio Calabria; Bild med tillstånd av Italferr S.p.A.(Länk till bilden)
 
Värdeingenjörsstadiet för detaljkonstruktion och övervakning av Rail Baltica-projektet

IDOM – Estland, Lettland, Litauen
 
Rail Baltica är en 870 kilometer lång internationell passagerar- och godsjärnvägskorridor som förbinder Estland, Lettland och Litauen, och kommer att spara järnvägsbolaget miljarder i årliga fraktkostnader. IDOM designar 389 kilometer av järnvägen och använder Bentley-applikationer för att etablera en visuell, integrerad digital miljö som kommer att effektivisera arbetsflöden och minimera förändringar under byggandet

Finalists | Bentley Systems | Infrastructure Engineering Software Company

Tåg på väg längs Rail Baltica; Bild med tillstånd av IDOM
 
Underjordsmodellering och analys

South Dock Bridge
Arcadis – London, Storbritannien
 
Arcadis behövde designa en ny fotgängarbro med en total spännvidd på 75 meter och en lyftspännvidd på 35 meter. Med hjälp av Bentley-applikationer centraliserade och visualiserade de markundersökningsdata, vilket resulterade i en korrekt representation av underjordisk geologi. Det digitala tillvägagångssättet optimerade analysen, vilket minskade omfattningen av markundersökningar med 30 procent.
 
Kartläggning och övervakning
 
DBOX M2
 
UAB IT logika (DRONETEAM) – Vilnius, Litauen
 
Vilnius anlitade DRONETEAM för att leverera ett fotogrammetriprojekt i 3D-stadsskala för den litauiska huvudstaden. De utvecklade sin helt autonoma drönarstation känd som DBOX. Drivs av iTwin Capture Modeler, lösningen fångar sömlöst högupplösta bilder och omvandlar rådata till exakta 3D-modeller. Tekniken hjälpte DRONETEAM att spara 30 procent i årlig arbetstid.

Den digitala tvillingen för strukturell övervakning av Peterskyrkan
 
Italferr S.p.A. – Vatikanstaten
 
För att hjälpa till att bevara viktigt arkitektoniskt och religiöst arv utvecklade Italferr en digital tvilling av Peterskyrkan. De förlitade sig på ProjectWise, iTwin Capture och MicroStation för att hantera tre terabyte med multi-sourced data med 30 personer. Att arbeta i en digital samarbetsmiljö sparade 50 timmars modelleringstid, vilket gjorde att Italferr kunde leverera modellen 20 dagar före schemat.

Finalists announced for Bentley Systems' 2023 Going Digital Awards -  Construction Technology

En luftbild över en stor byggnad. Högupplöst bild av Peterskyrkan; med tillstånd av Italferr S.p.A.
 
 Överföring och distribution
 
Digital transformation och anslutna iTwins i smart transformatorstationsdesign
 
Elia – Bryssel, Belgien
 
I linje med deras uppdrag som gick ut på att optimera nätets tillförlitlighet och kvalitet och säkerställa hållbar kraft, utforskar den belgiska nationella elöverföringsoperatören Elia kontinuerligt digital teknik och arbetsflöden för utveckling av infrastruktur och tillgångsförvaltning. De valde ProjectWise för att optimera tillgängligheten och spårbarheten för effektivare planeringshantering, som beräknas spara upp till 150 000 euro per år.

Finalists | Bentley Systems | Infrastructure Engineering Software Company

En hög vinkelvy av ett grönt fält. Bild av smart transformatorstationsdesign; med tillstånd av Elia.
 
Källa: Bentley